Šių metų pirmomis dienomis pasakojau Jums apie ateinančių metų tendencijas interjeruose. Kaip pamenate, buvo skirta daug dėmesio natūralioms medžiagoms, augalų vietą interjere, tolesnį pilkos spalvos gyvavimą namuose. Kas norite prisiminti galite tai rasti šiame straipsnyje.

Šiandien pristatau Jums antrąją šios temos dalį. Trumpai apžvelgsiu, ką dar be jau minėtų dalykų sutiksime ateinančiais metais mažuose jaukiuose butuose, prabangiuose apartamentuose, nuosavuose namuose ir žinoma žurnalų puslapiuose.

1.Modern rustic

Pagaliau oficialiai pripažinta – maišyti seną ir naują visiškai nėra beskonybė. Ateinantys metai tai manau tikrai parodys. Modernūs baldai ir šviestuvai randa savo vietą autentiškuose interjeruose. O tai yra labai labai artima mano stiliui ir daugiau apie tai pažadu galėsite paskaityti mano Instagram paskyroje.

Senos sodybos, seni Vilniaus senamiesčio butai, pasakiški mūsų šalies dvarai nebūtinai turi būti apstatyti to laikmečio baldais. Pažiūrėkite, kaip autentiškumą pabrėžia ten atsiradę modernūs baldai! Tai tiesiog tobula dermė mano manymu.

2. Veido linijų grafiniai piešiniai

Modernusis menas greitai randa vietą šiandieniniuose interjeruose. Ir tai ne vien dideli minimalistiniai paveikslai. Nors tiesą sakant jie numeris vienas. Po jų seka tiesioginis grafikos piešinio perkėlimas ant sienos. Šios linijos keliasi ir į tapetus, audinius, baldus ir žinoma ant vazų, indų ir net kilimų.

3. Industrinis stilius

Negaliu pasakyti, kad tai naujiena – industrinis stilius pas mus atėjo kartu su loftų kultūra. Kadangi tai galima sakyti yra neatsiejama. Lietuvoje industrinis stilius išryškėjo kada ieškodami pigesnio būsto mieste ir arti centro, Vilniuje žmonės pradėjo keltis į Švitrigailos gatvėje esančias gamyklines patalpas. Tuo pat metu pradėtos apgyvendinti ir kitų gamyklų patalpos, o po kelių metų NT vystytojai pamatę loftų sėkmę ėmė statyti naujus daugiabučius pavadindami juos ”loftais”. Dėja tai yra labai toli nuo tikrųjų loftų, galima sakyti ten nėra nei vieno elemento leidžiančio juos taip vadinti. Manau ateityje būtinai reikės parašyti apie tai atskirą straipsnį.

O dabar keli vaizdai iš tikrų loftų interjerų:

Vadinamoji tūkstantmečio karta turės tendeciją rinktis dideles erdves, gyventi unikaliuose pastatuose, nestandartinėse erdvėse, rinksis ne tipinį išplanavimą, sieks unikalumo ir išskirtinės išraiškos.

4. Neultralios spalvos

Galiausiai apžvelgus tamsias mėlynas, klasikines pilkas, žemiškas rusvas spalvas norėsime sugrįžti į savo asmenines erdves, kurios alsuoja švelniomis papstelinėmis neultraliomis spalvomis….

Interior Design Trends 2021
Jaffa Hotel Tel Aviv – John Pawson

Jei vis dar dvejojate, kurią spalvą pasirinkti – klauskite – patarsiu, pateiksiu pavyzdžių.

Linkėjimai, Beta